четвртак, 24. новембар 2016.

Izložba - "Kulturni napad"




Izložba će biti otvorena u sali legata dr Romana Soretića, sa početkom u 19 časova.

U ponedeljak, 28. novembra 2016. godine, Zavičajni muzej Ruma priređuje otvaranje izložbe studenata vajarstva i slikarstva "Kulturni napad". Ovom izložbom Akademije likovnih umetnosti Novi Sad predstavljeni su studentski radovi nastali u okviru studijskih programa Vajarstva i Slikarstva. Izložene radove su realizovali studenti završnih godina osnovnih i master studija, a izvestan broj skulptura je nastao u okviru izbornih predmeta (Savremena skulptura, Skulptura u materijalui Modelovanje). Ovom izložbom su predstavljeni različiti umetnički izrazi i stvaralaštvo maldih umetnika - studenata, koji u procesu rada na konkretnim studijskim zadacima formiraju lične poetike i pozicioniraju se na savremenoj umetičkoj sceni. 

Profesionalnom prezentacijom i afirmacijom daje se podrška najmlađim likovnim umetnicima, a istovremeno se predstavljaju i finalni rezultati edukativnih metodologija i pedagoškog rada Departmana likovnih umetnosti, Akademije umetnosti u Novom Sadu. 

Bitan segment ovog projekta je i jačanje saradnje Akademije umetnosti, kao najvažnijeg novosadskog činioca u kulturnoj produkciji, sa institucijama kulture u Vojvodini, kao i razvijanje partnerstva i stvaranje mreže institucija u oblasti.



Нема коментара:

Постави коментар