петак, 16. децембар 2016.

Изложба 44. ликовне колоније "Борковац"

Геометријских и геометризованих форми

Завичајни музеј Рума у уторак 20. децембра 2016. године у 19 часова у легату др Романа Соретића, приређује отварање 44. ликовне колоније "Борковац". 

Четрдесет четврто окупљање ликовних стваралаца у оквиру једне од најстаријих - традиционалних манифестација ликовне колоније "Борковац", треће је у низу истог концепцијског опредељења које можда већ сада може да се назове "нова серија". 



уторак 20. децембра 2016. године у 19 часова

Организатор доследно спроводи реализацију од раније најављене намере, да заинтересованој публици сваке године представи по неку другачију актуелну уметничку, стилску и медијску ликовну артикулацију, кроз непосредне резултате аутентичног стваралаштва како истакнутих тако и до сада неафирмисаних аутора блиских естетских и артистичких схватања. 
На овогодишњем сазиву колоније, окупљена је група девет уметника која у ликовном раду негује различито дефинисану стилску поетику геометријских и геометризованих форми. Настојали су да остварењима у оквирима личних стилова и естетских поетика, дају аутентичан допринос и афирмишу овај, један од могућих садржајних начина артикулисања савременог стваралаштва.





Нема коментара:

Постави коментар