среда, 8. јун 2016.

IZLOŽBA: "Put svile - novi izgled"





PETAK, 10 JUN 2016. 19 časova


Zavičajni muzej Ruma u petak, 10. juna 2016. godine, u sali legata Milivoja Nikolajevića, priređuje otvaranje izložbe od 60 fotografija, pod nazivom "Put svile - novi izgled", sa početkom u 19 časova.

Pre više od 2000 godina, snalažljivi i hrabri stanovnici Evroazije istražili su i uspostavili nekoliko kopnenih i pomorskih putnih ruta koje su povezivale značajne civilizacije Azije, Evrope i Afrike, a koje su kasnije generacije nazvale zajedničkim imenom "Put svile". 


NR Kina je predložila važnu inicijativu zajedničke izgradnje "Ekonomskog pojasa Puta svile" i "Pomorskog Puta svile 21. veka" što daje novo, savremeno značenje drevnom Putu svile.

Kroz objektive fotografa, ova izložba prikazuje novi izgled predela Kine duž drevnog Puta svile - u novoj eri, kao i duh humanosti lokalnog stanovništva, "inkluzivnosti, otvorenosti i harmonije", kao potvrdu želje kineskog naroda da zajednički, sa drugim narodima, grade "Pojas i Put"


Posle otvaranja izložbe, (19.30), u lapidarijumu Muzeja nastupiće sa reprezentativnim programom tradicionalnih kineskih borilačkih veština kung fu akademija "Chuen" iz Londona, kung fu klub "Šaolin" iz Rume i ving čun klub "Zmajevo gnezdo" iz Beograda.



Нема коментара:

Постави коментар