четвртак, 24. јун 2021.

Свечана скупштина Музејског друштва Србије у Руми

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
ГЛАВНА 182, Рума
24.06.2021.

СВЕЧАНА СКУПШТИНА МУЗЕЈСКОГ ДРУШТВА СРБИЈЕ

У четвртак, 24. јуна, у Завичајном музеју Рума одржана је Свечана скупштина Музејског друштва Србије. Уз присуство бројних колега из двадесетак музеја широм Србије додељене су годишње награде „Михаило Валтровић“ за 2020. годину.
Скуп је отворила директорка Завичајног музеја Рума Бранислава Коњевић, потом су се обратиле председница Музејског друштва Србије Гордана Пајић и заменица председника Општине Рума Александра Ћирић. Председница Комисије за доделу награда, Тијана Станковић Пештерац, образложила је предлоге и прогласила добитнике награда.
У категорији музеји (музејска установа) за изузетне резултате постигнуте у периоду од јануара 2020. до фебруара 2021. године било је три кандидата, награда је припала Народном музеју Лесковац, за нови део сталне мултимедијалне поставке „Времеплов кроз Лесковац“.
У категорији појединац или ауторски тим за пројекат године у периоду од јануара 2020. до фебруара 2021. године, Комисији је достављено осам пријава. Награду су понела два пројекта Лила Дробац Крстић, кустос етнолог из Народног музеја Аранђеловац за изложбу „Кад је занат био златан“, о традиционалним занатима Аранђеловца кроз време и ауторски тим Музеја Војводине у саставу Татјана Бугарски, Александар Антуновић, Александар Петијевић и Катарина Радисављевић за етнолошку изложбу о ципелама „Ја носим Вас, Ви носите мене“.
У категорији награда за животно дело ове године није било кандидата. 
 

 


 

 
 


1 коментар:

  1. Уз захвалност за гостопримство Вашег Завичајног музеја, упознавање са завичајним причама, добро сачуваном,изабраном и презентованом музејском грађом, са посебним нагласком на значајна и позната имена у науци, историји посебно просвети, показују да сваки наш Музеј чува и нуди драгоцене музејске приче. Лепи поздрави за чланове колектива Музеја, посебно за директорку браниславу-имењакину и Снежану, Брана Јордановић

    ОдговориИзбриши