петак, 12. мај 2023.

Отворена изложба: Музејски легати - завештање за будућност

У великом холу Културног центра "Брана Црнчевић" у Руми 11. маја 2023. је отворена изложба Завичајног музеја Рума "Музејски легати - завештање за будућност". Изложба је део манифестације "Музеји за 10" чија овогодишња тема је "Музеји, одрживост и благостање".
Догађај је започет минутом ћутања и одавањем поште жртвама страдалим у немилим догађајима који су се десили прошле недеље у нашој земљи. Потом се Урош Николић, директор Завичајног музеја Рума обратио присутној публици и представио музејске легате, након чега је Александра Ћирић, председница Општине Рума отворила изложбу.
На изложби је представљен избор експоната и уметничких дела свих 8 легата Завичајног музеја Рума. Публика има прилику да види избор од свих шест уметничких легата, и то: Миливоја Николајевића, легат Др Романа Соретића, легат Федора Феђе Соретића, легат Бранислава Макеша, легат Бранке Колунџић и легат Милана Бесарабића. Одабрани су и предмети из легата Драгана Томашевића, који припада одељењу археолошких збирки, као и предмети из легата др Милана Мићића који припада техничкој збирци ЗМР.
Изложба ће трајати до 01. јуна 2023. године.











Нема коментара:

Постави коментар