субота, 24. август 2024.

Изложба GEOREALIZAM 3

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
ГЛАВНА 182, Рума
уторак 27. август 2024. у 20 часова
улаз слободан

Изложба 
GEOREALIZAM 3

Отварање изложбе уметника Жељка Радића у уторак, 27. августа, у 20 часова, у сали легата Миливоја Николајевића.
Жељко Радић, уметник који живи и ради на релацији Нови Сад – Рума, познат је по својој свестраности у ликовној и примењеној уметности. Дипломирао је на Факултету примењених уметности и дизајна, на одсеку за зидно сликарство – рестаурацију и конзервацију, у класи професора М. В. Мирског. Магистрирао је на истом факултету у Београду. Члан је Удружења ликовних уметника Србије. Године 2023. освојио је плакету Миливоја Николајевића на 49. ликовној колонији Борковац.
Његова нова изложба под називом „Georealizam 3“ представља идејно и стилско наслеђе претходне изложбе „Georealizam 2“. Иако су прошле године, Радићева посвећеност истраживању простора између слике и графике остаје непромењена. Од својих студентских дана, када је био под утицајем кубизма и руских авангардних праваца, Радић истражује праволинијске форме и квадратност, уносећи у свој рад елементе минимализма, неодадаизма, и поп арта.
„Georealizam 3“ доноси рефлексију о савременом друштву, критикујући његову површност и потрошачки менталитет кроз хладне, неемотивне слике које одражавају отуђеност модерног човека. Ова изложба пружа јединствен поглед на трансформацију уметничких праваца кроз Радићев препознатљив стил, док најављује његов прелазак ка нео поп арт фази, где дигитална уметност и компјутерска графика играју све значајнију улогу.
Изложба ће бити отворена до 17. септембра, те позивамо све љубитеље уметности да дођу и истраже ово јединствено уметничко искуство.

Нема коментара:

Постави коментар