недеља, 28. август 2016.

МУЗЕЈСКЕ ВЕЧЕРИ: КОНЦЕРТ ГИМНАЗИЈСКОГ ВОКАЛНОГ САСТАВА



 U utorak, 30. avgusta 2016. godine, u Lapidarijumu Zavičajnog muzeja Ruma biće održan koncert ženske pevačke grupe gimnazije "Stevan Puzić" iz Rume, kao završna manifestacija ovogodišnjeg Kulturnog leta. 




Koncert će početi u 20 časova, a tema ove godine će biti Muzički vremeplov. Grupa se zove Gimnazijski vokalni sastav, ali ove godine će imati i goste koji će biti instrumentalna pratnja (Jelena Bošnjak - klavir, Jovana Teofilski - violina, Damir Vasiljević Toskić - udaraljke, Milan Knežević - ukulele, Aleksandar Kržić - bitboks i Minja Tomašević - flauta). 


Ovaj sastav deluje kao sekcija Gimnazije ,,Stevan Puzić" u Rumi, pod vođstvom profesorke Marije Ratančić. Osnovan je 2012. godine. Neguje raznosvrstan repertoar, od duhovnih pesama i klasičnih horskih kompozicija do popularnih zabavnih melodija. Imao je oko 40 nastupa u školskim priredbama, na gradskim manifestacijama, kao i na takmičenjima. Osvojio je prvo mesto u kategoriji kamernih ansambala na takmičenju ,,Talenti Srema 2014" u Inđiji i Nagradu za intermedijalni nastup na Valjevskom festivalu horova 2016.






Нема коментара:

Постави коментар