уторак, 22. август 2023.

Отворена 6. НЕДЕЉА САВРЕМЕНОГ КИНЕСКОГ ФИЛМА НА ОТВОРЕНОМ

организатор: Завичајни музеј Рума
место дешавања: башта Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" Рума
датум: понедељак 21. август 2023.
улаз бесплатан

Отворена 
6. НЕДЕЉА САВРЕМЕНОГ КИНЕСКОГ ФИЛМА НА ОТВОРЕНОМ

У сарадњи са Амбасадом Народне републике Кине у Београду, Завичајни музеј Рума, у оквиру манифестације "Румско културно лето" у периоду од 21. до 26. августа организује 6. Недељу савременог кинеског филма на отвореном.
Румска публика је синоћ била у прилици да после паузе од неколико година погледа први у низу филмова приказаних у склопу Недеље савременог кинеског филма на отвореном која се организује шести пут у нашем граду.
Пројекцији су присуствовали представници Амбасаде Народне Републике Кине, из одељења за културу, господин Сји Хонг, саветник за културу Амбасаде НР Кине, господин Ченг Кај, други секретар Амбасаде, и госпођа Ган Лин, аташе Амбасаде НР Кине. 
Публици се обратио господин Сји Хонг, који је подвукао значај ове манифестације, обзиром да се она већ традиционално организује у нашем граду, а има за циљ да представи савремену кинематографију Кине и тако нам приближи културу ове земље. Такође, господин Хонг је најавио филмове који ће бити приказани у оквиру овогодишње недеље кинеског филма и свечано отворио манифестацију. Пре њега, публици се обратила госпођа Александра Ћирић, председница Општине Рума која је поздравила присутну публику и званичнике. Она је осим дугогодишње културне сарадње поменула и успешну сарадњу у оквиру привреде коју Општина Рума остварује са НР Кином и изразила очекивања да ће се ова сарадња успешно наставити и у будућности.









Нема коментара:

Постави коментар