субота, 3. август 2024.

ИЗЛОЖБА: МАЛИ ФОРМАТ

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
ГЛАВНА 182, Рума
понедељак 5. август 2024. 19 часова
улаз слободан

ИЗЛОЖБА: МАЛИ ФОРМАТ
 

Отварање изложбе "Мали формат", УЛУПУДС-а 2024 ће се одржати у сали легата Миливоја Николајевића, 5. августа у 19 часова. Ова изложба, која истрајава на традиционалним уметничким видовима и креативном проучавању унутар њих, доноси нову димензију фокусирања на креативни потенцијал личности у вечном трагању за новим.
Представљање радова четрдесет петоро аутора из Сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а у границама малог формата (25х25) открива универзалну онтолошку истинитост и потврђује сам појам стваралаштва. Изложени радови, који обухватају технике од уља на платну, акрилика, акварела, цртежа, мозаика до сакралних мотива на дрвету, лавирају на широкој скали од фигурације до апстрактних представа.
Такав формални оквир повезује све секције удружења, те ће се публика у следећим градовима и институцијама сусретати са различитим видовима и техникама ликовних уметности:
Градска галерија, Ариље
Галерија Сингидунум, Београд
Галерија Масука Центра за културу, Велика Плана
Центар за културу Свети Стефан деспот српски, Деспотовац
Завичајни музеј, Рума
Културни центар, Јагодина
Културни центар, Параћин
Галерија Мира Бртка Центра за културу, Стара Пазова

Не пропустите прилику да се упознате са различитим видовима и техникама ликовних уметности и доживите величину традиције малог формата на нашим просторима.

Нема коментара:

Постави коментар