понедељак, 8. октобар 2018.

ИЗЛОЖБА: ТРАГАЊЕ ЗА ЛЕПОТОМ

изложба слика Срећка Радуловића и Мирослава Биуковића
Завичајни музеј Рума
сала легата Миливоја Николајевића
среда 10. октобар 2018. у 19.00 часова
улаз слободан




ТРАГАЊЕ ЗА ЛЕПОТОМ

10. октобра у Завичајном музеју Рума свечано ће бити отворена изложба слика под називом "Трагање за лепотом" коју потписују уметници из Сремске Митровице Мирослав Биуковић и Срећко Радуловић.
  




Завичајни музеј Рума, у среду 10. октобра 2018. године, у 19 часова у сали легата Миливоја Николајевића, приређује отварање изложбе слика Cpећка Радуловића и Мирослава Биуковића "ТРАГАЊЕ ЗА ЛЕПОТОМ". 
У оквиру војвођанске ликовне сцене Срећко Радуловић и Мирослав Биуковић стекли су позицију аутора формиране ликовне поетике и сликарског израза. Радовима у техници уље на платну стварају композиције чистих форми и хармонских вредности на релацији простор-светлост. 
У духу поетског реализма обрађују разноврсне теме попут ентеријера, мртвих природа и градских призора, који у њиховој интерпретацији добијају нову, лирску црту. Кад се у својим делима баве ентеријером или мртвом природом, често су то наизглед сасвим обични предмети (виолина, чинија са воћем, књиге...) који транспоновани кроз њихов ликовни израз добијају сасвим нову димензију и ванвременску црту. На тај начин пролазно постаје вечно уз све присутнију објективност и високи естетски манир. Дајући свој допринос постулатима, чије темеље су поставили италијански и фламански сликари, Срећко и Мирослав дефинишу простор слике као реалност, онако како је доживљава наша свест, проткану сплетом људске потребе за тактилним доживљајем ствари. У њиховим ликовним визијама сваки детаљ је пажљиво обрађен потезима четкице, чија крајња изведба доприноси грађењу слике као симбола лепог.


Нема коментара:

Постави коментар