четвртак, 9. новембар 2023.

Светска премијера филма РАТ КОЈИ ЋЕ ОКОНЧАТИ СВЕ РАТОВЕ

организатор: Завичајни музеј Рума
место дешавања: велики хол Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми
уторак, 14. новембар 2023, 19 часова
улаз слободан

Светска премијера филма

РАТ КОЈИ ЋЕ ОКОНЧАТИ СВЕ РАТОВЕ 


У оквиру међународног пројекта "Историјски рок" шведског хеви-метал  бенда Sabaton, у организацији Завичајном музеју Рума а у холу КЦ „Брана Црнчевић“ у Руми,  биће премијерно приказан анимирани филм "Рат који ће окончати све ратове", посвећен Дану примирја у Првом светском рату. Филм траје 60 минута. 
Шведски бенд је познат по томе што у својим текстовима негује историјску тематику, у којој посебно место заузима српска историја прве половине 20. века. У пројекту учествује преко 120 музеја света.

Анимирани филм прожет је музичким нумерама са Sabaton-овог студијског албума “The War To End All Wars” а гледаоце води на образовно путовање кроз историјске догађаје Првог светског рата који су инспирисали бенд.
Глобална премијера је део Sabaton-овог добротворног пројекта History Rocks у сарадњи са студијом за анимацију YarnHub, који је осмишљен да помогне музејима широм света тако што ће повећати њихову видљивост и уједно обновити сећање на историјске чињенице, у част Дана примирја у Првом светском рату.



Нема коментара:

Постави коментар