субота, 23. децембар 2023.

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ "БОРКОВАЦ 2023"

организатор: Завичајни музеј Рума
место дешавања: велики хол Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми
Уторак. 26. децембар 2023. у 19. часова
улаз слoбодан


Изложба радова 
49. КОЛОНИЈЕ "БОРКОВАЦ"

Oтварање изложбе радова са 49. Ликовнe колонијe “Борковац”, биће одржано у Холу Културног центра “Брана Црнчевић” у Руми, у уторак, 26. децембра, са почетком од 19 часова.
Овогодишња ликовна колонија издваја се својом особеношћу, фокусирајући се на област дигиталне графике. На изложби ће бити представљене уметничке графике, настале током радног дела колоније, који је одржан од 28. августа до 2. септембра ове године у излетишту Борковац.
Осам талентованих уметника из Београда, Новог Сада и Руме преточило је своју креативност у дела користећи компјутерске програме и опрему. Аутори који ће представити своје радове су: Марина Моне, Ана Мариновић, Снежана Стефановић, Драгана Купрешанин, Сања Жигић, Константинос Петровић, Божо Иванковић и Жељко Радић.
Ликовна колонија “Борковац” има дугу традицију, будући да се одржава од 1968. године. Покренута је иницијативом локалне управе преко тадашње Културно просветне заједнице, уз делимично учешће Музеја у њеној реализацији. Од 1995. године, Завичајни музеј Рума преузео је целокупну организацију ове манифестације.
Изложба ће бити отворена до 10. јануара 2024. године.

Нема коментара:

Постави коментар