понедељак, 3. октобар 2016.

ИЗЛОЖБА: "ДЕЦА СВЕТА"
четвртак, 4. октобар 2016. године у 19 часова 

Завичајни музеј Рума поводом обележавања "Дечије Недеље", 4. октобра 2016. године у 19 часова - уочи светског дана детета, отвара уметничку изложбу "Деца света" аутора Бранислава Теодоровића - Ћифона. 

Један је од ретких самоуких ликовних стваралаца код кога неизоставно мора да се констатује сталан напредак у свим сликарским елементима. 

Изложба "Деца света" је заправо један мали циклус дечијих портрета у коме Бранислав изнова исказује уметнички прогрес. У овим сликама, апстрахујући други план, јасним и свежим колоритом лазурно обликује нежне дечије фигуре и лица. Покушава да проникне путем мимике и покрета тих "малих људи" у њихову психологију. 

Изложба ће бити отворена од 4. до 25. октобра.Zavičajni muzej Ruma povodom "Dečije Nedelje", a u okviru otvorene izložbe "Deca sveta", organizuje radionice sa učenicima III i IV razreda Osnovnih škola. Radionice će se održati 5, 6, i 10. oktobra. Tema radionice je da učenici crtaju portrete svojih vršnjaka. Radionice vode Suzana Jovičić i Aleksandra Ćirić.


Нема коментара:

Постави коментар