четвртак, 8. октобар 2020.

Дечија недеља - Музејска авантура за румске малишане

Традиционално у обележавању Дечије недеље учешће је узео и Завичајни музеј Рума, а румским малишанима, предшколцима и основцима, представљене су две сталне поставке, етнолишка "Ентеријер куће војвођанског стила крајем 19-ог и почетка 20-ог века", као и поставка образовно-културног карактера "Учионица из прошлих времена".

С обзиром да се програм реализује уз превентивне мере предострожности, румски музеј посећују деца у мањим групама, па је тако ова установа културе у нашем граду одлучила да месец октобар прогласи за Дечији месец, каже Бранислава Коњевић, директорица Завичајног музеја Рума.

"Децу очекујемо цео месец, свим школама смо послали распоред долазака, тако да ће сви моћи да погледају наше културно богатство. Реакције деце су више него позитивне. Већина је први пут у Музеју, 99 одсто деце се први пут среће са неким стварима као што су стари шпорет или колевка, наравно, највећа реакција је на учионицу и причу о казнама, начину учења, звоњењу, тамо се деца најдуже задрже", изјавила је дирекорица Коњевић.

Велику атракцију за предшколце који су данас посетили Завичајни музеј представљао је моноксил - чамац рађен од једног комада дрвета, који се налази у лапидаријуму музеја.

текст и слике преузети са сајта Општине Рума  
Нема коментара:

Постави коментар