понедељак, 3. јул 2023.

Отворена изложба МАНАСТИР МАНАСИЈА- шест деценија истраживања и заштите

организатор: Завичајни музеј Рума
место дешавања: велики хол Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми
датум и време: понедељак 3. јул 2023 у 17.30 часова

Отворена изложба 
МАНАСТИР МАНАСИЈА
шест деценија истраживања и заштите

У Холу Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми, у оквиру манифестације Румско културно лето, отворена изложба „Манастир Манасија - шест деценија истраживања и заштите“ Завичајног музеја Јагодина и Републичког завода за заштиту споменика културе.
Аутори ове изложбе, која је публици премијерно приказана у јагодинском музеју 2014. године су чланови тадашњег истраживачког тима Републичког завода за заштиту споменика културе у Београду пок. Марин Брмболић, Драгољуб Тодоровић и Катарина Митић, а из јагодинског музеја Смиљана Додић.
Публику је поздравио Урош Николић, директор Завичајног музеја Рума, потом је испред Завичајног музеја Јагодина и ауторског тима који је припремио изложбу, о спроведеним истраживањима и самој изложби говорила Смиљана Додић, археолог и музејски саветник. Изложбу је свечано отворила Александра Ћирић, председница Општине Рума која је истакла да румска публика има јединсвену прилику да се у наредне две недеље упозна са богатим споменичким наслеђем моравске Србије, те позвала публику да посети ову изложбу.
Данашњу, нешто измењену поставку допуњену резултатима најновијих истраживања и оплемењену визуелним решењима Ђорђа Филиповића, публика у Руми имаће прилику да погледа до 17. јула 2023. године.









Нема коментара:

Постави коментар