четвртак, 4. јул 2024.

Одржана промоција књиге "Мемоари Јелице Беловић Бернаџиковске"

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ РУМА
ГЛАВНА 182, Рума
четвртак 4. јули 2024

Одржана промоција књиге
"Мемоари Јелице Беловић Бернаџиковске"

У прелепом амбијенту лапидаријума Завичајног музеја Рума, у сарадњи са Универзитетом у Сарајеву – Институтом за хисторију и Хисторијским архивом Сарајево, одржана промоција књиге "Мемоари Јелице Беловић Бернаџиковске". У улози говорника нашли су се један од уредника мемоара – Енес С. Омеровић, рецензенти др Соња М. Дујмовић и др Аида Личина-Рамић, као и Ђорђе Бошковић, музејски саветник.
Румљани су имали привилегију да чују фасцинантну причу о животу једне изузетно интересантне и интелигентне жене. Јелица Беловић Бернаџиковска била је несвакидашња жена свог времена – свестрана, интелигентна и образована.
Промоција је својом интригантношћу држала пажњу публике, омогућавајући сваком слушаоцу да делове из Јелициног живота замишља као сцене из документарног филма. Мемоари који су нам представљени су непроцењив историјски извор, обогаћујући нас сазнањима о друштву и догађајима тог доба.
Велико хвала уреднику и рецензентима на гостовању и представљању књиге. Надамо се да ћемо и у будућности имати прилику да откривамо овако занимљиве личности које су биле део историје нашег града.











Нема коментара:

Постави коментар